projecten
Kunstwerk op het schoolplein van de vijfde Montessorischool in Amsterdam, kristal, gegoten glas, keramiek, brons en beton.
i.s.m. Architect Henk Dirkx

Dit kunstwerk is gemaakt voor de kleuterklassen op de begane grond. Het werk gaat over beweging en richting van het hemelwater. Over verandering van licht en geluid.

Het watergordijn vanaf de luifel stroomt over een breedte van 7 meter naar beneden. Omdat een groot deel van het dak het water afvoert op deze luifel ontstaat er bij een klein buitje al een flink watergordijn. Iedere regenval wordt zo versterkt en benadrukt.

Het water valt in de bak onder de luifel. In deze bak staan 130 massief kristallen 'druppels'. Glas en water zorgen voor een diversiteit aan brekingen van licht. Het beton is gebouchardeerd en versterkt dit effect. Door de smalle glazen goot stroomt het water richting put en valt daar met geraas naar beneden. Het water wordt onder het schoolplein opgevangen in een betonnen reservoir en na voldoende regenval op vijf punten in een fijne waternevel opgespoten. Een tijdklok zorgt ervoor dat het tijdstip van uitbarsten onvoorspelbaar blijft. Het water stijgt verticaal op de hemel in. De cirkel is rond.
klik op foto's voor info.