projecten
Interieur Puccini Bomboni Amsterdam i.s.m. pd+p architecten, Bert Dautzenberg.         

In 2009 vroeg Puccini Bomboni Peter Dautzenberg (pd+architecten)een nieuw totaalconcept te bedenken voor het interieur en de huisstijl.
Peter betrok Sasja Scherjon bij het project voor de toepassingen met porselein en glas en Bert Dautzenberg voor de grafische vormgeving.

In het interieur zijn uitsluitend materialen gebruikt die door verhitting en afkoeling, samengevoegd en vormgegeven zijn; Porselein, glas en roodkoper. Porselein vanwege de associatie met chocolade; chocolade werd in de 17e eeuw gedronken uit porseleinen kopjes. Roodkoperen buizen vanwege de associatie met koken en verwarmen. En tenslotte glas, opdat de beperkte ruimte een hoge mate van transparantie zou krijgen.
In de huisstijl en het verpakkingsmateriaal zijn de concepten van het interieur grafisch toegepast.

Het lichtobject bedekt een groot deel van het plafond. De buitenkant van het glas is onbewerkt en de uiteinden zijn geslepen en gepolijst. Het licht wordt door de kristallen staven geleid en gebroken en schijnt de porseleinen vormen aan.. Als je 's avonds door de Staalstraat  fietst zie je al van verre de winkel sprankelend verlicht.

De porseleinen achterwand bestaat uit 63 porseleinen platen. Handgemaakt en allemaal een beetje anders. De wand wordt van achteren aangelicht. De letters PUCCINI  zijn d.m.v. een prag in het porselein verwerkt. De leesbaarheid komt mede tot stand omdat de verdikte letters minder licht doorlaten. Het lichtobject en de achterwand zijn zo beeldbepalend dat het onmogelijk is de winkel ongezien te passeren. De blik wordt naar binnen getrokken langs  alle uitgestalde heerlijkheden.

klik op foto's voor info.